Cyprus

CYPRUS

Kalomira: ‘In gesprek om Cyprus te vertegenwoordigen in 2021’

Tijdens een interview voor een komende reeks voor Songfestival.be heeft de Grieks-Amerikaanse zangeres Kalomira laten weten in gesprek te zijn om in 2021 Cyprus te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Bovendien bevestigde ze aangesproken te zijn om Griekenland in 2018 en 2020 te vertegenwoordigen.

Kalomira vertegenwoordigde Griekenland al eens in 2008 met het nummer Secret Combination. Dat jaar eindigde ze op een derde plaats. Nu heeft ze laten weten klaar te zijn voor een terugkeer. De zangeres bevestigde dat ze al in 2018 gevraagd was om Griekenland te vertegenwoordigen.

Ik wou oorspronkelijk in 2018 naar het Songfestival gaan aangezien het dan exact 10 jaar na m’n vorige deelname zou zijn. Door mijn kinderen was het echter niet mogelijk. Als ik ga, wil ik me zes maanden kunnen vrijmaken om er 100% voor te kunnen gaan.

Vorig jaar echter zou de zangeres er klaar voor zijn geweest en waren er opnieuw gesprekken met de Griekse omroep ERT. Uiteindelijk viel de keuze op de Nederlands-Griekse zangeres Stefania. Aangezien Stefania ook al gekozen is om Griekenland in 2021 te vertegenwoordigen, heeft Kalomira haar ogen op naburig land Cyprus gericht. Op de vraag of er al iets concreet is, antwoordde de artieste voorzichtig maar met een glimlach:

Ja, het is iets waarover we in gesprek zijn. Je weet natuurlijk nooit. Er kan over gepraat worden, maar dan toch niet doorgaan.

Kalomira is alleszins vastberaden:

Ik weet niet of het komt door de quarantaine, maar ik moet het huis uit. Ik ben in de mood om naar het Songfestival te gaan!

Het is dus goed mogelijk dat we Kalomira in 2021 op het Eurovisiepodium zullen zien voor Cyprus.

Grieken onder de Cypriotische vlag

Zou het niet raar zijn na Griekenland in 2008 nu Cyprus te vertegenwoordigen?

Eerst vond ik het raar, maar door Tamta en Eleni Foureira sta ik toch toch open om het te doen. De landen hebben een sterke band, dus ik denk dat de Grieken het mij niet kwalijk zouden nemen.

Kalomira zou ook niet de eerste met (deels) Griekse roots zijn die Cyprus vertegenwoordigt. In 2019 was er nog Tamta en een jaar eerder was er Eleni Foureira, die tweede werd. Verder terug in de tijd gingen ook onder andere Despina Olympiou, Ivi Adamou, Christos Mylordos en Evridiki als (half) Grieks voor Cyprus naar het Songfestival en daarmee is de lijst nog lang niet volledig.

Afzegging kandidaat 2020 voor Cyprus

In 2020 zou het de Duitse zanger Sandro geweest zijn die voor Cyprus naar Rotterdam zou gaan, maar voor de editie van 2021 werd hij niet teruggevraagd. Krijgt volgend jaar Kalomira haar kans? We wachten nog op een reactie van de Cypriotische omroep.

Hieronder kun je nog eens Kalomira’s optreden van twaalf jaar geleden bekijken.

play

Advertentie