Estland

ESTLANDROTTERDAM 2021UNCATEGORIZED

Estland kiest kandidaat op 6 maart

Het seizoen is nu echt gestart! Sommige landen hebben al een duidelijk plan en bij anderen is het nog heel stil. In Estland hebben ze alleszins beslist de finale van Eesti Laul te houden op 6 maart 2021. Bekend was al dat de kandidaat voor 2020, Uku Suviste, een plaats krijgt in de halve finale. Maar dan moet hij wel een nummer insturen dat voldoet aan alle regels.

Aan het format is niets veranderd. Twee halve finales, één op donderdag 18 februari en één op zaterdag 20 februari. Er is plaats voor vierentwintig artiesten in de halve finales, dus twaalf per show. In elke show stemt een jury en het publiek zes acts door naar de finale. Tijdens de finale op zaterdag 6 maart zullen de jury en het publiek samen stemmen om tot een top drie te komen waarna het geheel in de handen van het publiek ligt. Zij kiezen uit de laatste drie de inzending voor Rotterdam 2021.

Inschrijvingen geopend

Vanaf vandaag, 1 september tot en met 6 november kunnen artiesten zich inschrijven. De halve finalisten worden bekendgemaakt op 12 november en de liedjes worden verwacht begin december. Of Uku Suviste opnieuw een poging gaat doen is vooralsnog onbekend.

Bekijk hieronder wat de inzending van 2020 had moeten zijn.

Advertentie