Finland

FINLAND

Dit zijn deelnemers aan komende Finse preselectie

In Finland zijn in een spectaculaire trailer de zeven deelnemers aan voorronde Uuden Musiikin Kilpailu 2022, kortweg UMK22, bekendgemaakt. Band The Rasmus is veruit de bekendste naam. De Finse preselectie bestaat uit één liveshow op 26 februari.

De kandidaten mogen dan wel bekend zijn, omroep YLE dropt de deelnemende liedjes maar met mondjesmaat. Tot en met 20 januari zullen er liedjes op YouTube worden gezet. De voorbije dagen had de organisatie van Uuden Musiikin Kilpailu al verschillende hints gegeven over de artiesten in kwestie. Gedaan met speculeren, ontdek de zeven deelnemers aan UMK22:

Cyan Kicks – Hurricane

play

Bess – Ram Pam Pam

play

The Rasmus – Jezebel

play

Younghearted – Sun numero (17/01)

play

Olivera – Thank God I’m An Atheist (18/01)

play

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua (19/01)

play

Isaac Sene – Kuuma jäbä (20/01)

play

Gigantische hit

Deelnemer The Rasmus is toch wel de opvallendste naam. De groep scoorde ooit een wereldhit met In the Shadows en stond wereldwijd op verschillende podia. De groep was ooit gevraagd om zonder voorronde deel te nemen aan het Songfestival, maar weigerde. Nu liggen de kaarten blijkbaar anders.

Bekijk hieronder de bekendmaking: 

play

De komende tijd organiseren verschillende omroepen voorrondes of bekendmakingen van hun interne selectie. Dankzij deze kalender hoef je geen enkel moment te missen.

Advertentie