Finland

FINLANDALGEMEENLANDEN

Finale Finland op 2 maart 2019

In navolging van het succes op het Eurovisiesongfestival 2018, waar Saara Aalto voor het eerst sinds 2014 de finale haalde voor Finland, heeft de Finse nationale omroep, YLE, aangekondigd om in 2019 ook verder te gaan met Uuden Musiikin Kilpailu. Het beslissende oordeel zal vallen op zaterdag 2 maart 2019. 

Naast de officiële bekendmaking van gaststad Tel Aviv en de data van de drie shows brengt ook Finland groot nieuws. YLE maakte vandaag bekend dat op zaterdag 2 maart een opvolger wordt gekozen voor Saara Aalto. Op de officiële website wordt vermeld dat de locatie en de ticketverkoop deze herfst worden bekendgemaakt.

Sinds 2012 selecteert Finland zijn kandidaat via de nationale finale UMKUuden Musiikin Kilpailu. Nadat het land drie jaar op rij de finale niet haalde, besliste YLE in 2018 om het roer volledig om te gooien en te kiezen voor een selectie op uitnodiging. De organisatie koos Saara Aalto en zij mocht uiteindelijk drie liedjes presenteren waar dan uiteindelijk Monsters werd gekozen om Finland te vertegenwoordigen in Lissabon.

Saara Aalto wist voor het eerst sinds 2014 Finland een finaleplaats te bezorgen. Ondanks dat het nummer een positie had als ‘fan favoriet’ werd het geen hoogvlieger en eindigde voorlaatste.

play

Advertentie