Finland

FINLAND

Inschrijvingen voor 2018 nu al geopend

De Finnen laten er geen gras over groeien: de dag na hun voorronde voor het songfestival 2017, Uuden Musiikin Kilpailu, wordt de zoektocht naar geschikte songs en artiesten voor 2018 al (deels) geopend.

Tot en met 28 februari dit jaar kunnen artiesten en componisten zich inschrijven. Dat moeten ze apart doen. Er wordt specifiek gezocht naar artiesten die zich zonder een song inschrijven, of componisten met een song zonder artiest indachtig. Na het verstrijken van de deadline zal de omroep YLE op zoek gaan naar de beste combinaties voor UMK 2018.

In de herfst van dit jaar komt er nog een ‘gewone’ open inschrijving waarbij artiesten en hun songs zich samen kunnen inschrijven. Net als in de vorige jaren moeten de artiesten en minstens een van de tekstschrijvers de Finse nationaliteit hebben of officieel in Finland wonen. Verdere details over het concept van de voorronde van volgend jaar werden nog niet vrijgegeven, noch hoeveel artiesten en songs uit beide aparte inschrijvingen zullen eindigen in de nationale finale.

Geïnteresseerden die de opvolgers willen worden van Norma John kunnen terecht op de officiële Finstalige website van UMK.

Advertentie