FINLANDTEL AVIV 2019

Finse kandidaat bekend op 29 januari

Eerder hadden we jullie al ingelicht dat de Finse nationale finale Uuden Musiikin Kilpailu zal doorgaan op 2 maart, vandaag heeft de Finse omroep, YLE, nog een tipje van de sluier opgelicht.

Sinds 2012 loopt deze nationale finale in Finland, maar toen het land drie keer na elkaar de finale niet wist te halen, moest er iets veranderen. In 2018 werd er beslist te werken met selectie op uitnodiging. De Finse omroep koos Saara Aalto als artiest en het publiek thuis kon kiezen uit drie nummers: Monsters, Queens en Domino. Met Monsters bereikte het land voor de eerste keer in drie jaar de finale waar het, ondanks de populaire status van Saara, voorlaatste werd.

Datum bekendmaking artiest

De finale zal dus plaatsvinden op 2 maart, maar nu weten we ook, dankzij een tweet van de zender, wanneer we de artiest kennen.

Mogelijke hints?

Onder de tweet roept de omroep dat we onze feesthoedjes moeten klaarzetten en onze monstermaskers moeten opzetten. Is dit nu een hint naar een mogelijke kandidaat? Met de monstermaskers denken we natuurlijk direct aan de winnaars van 2006, Lordi. Fans van de show speculeren druk op Twitter over andere mogelijke kandidaten. Zo worden Antti Tuisku, Krista (2013), Isac Elliot en Robin vaak genoemd als potentiële kanshebbers

Advertentie