Finland

FINLANDALGEMEENEX-DEELNEMERSLIVERPOOL 2023

Ook Käärijä komt naar België

Käärijä, de Finse publiekslieveling op het afgelopen Songfestival, komt naar België. De zanger van Cha Cha Cha plant een Europese tour en treedt op 18 oktober op in de Antwerpse concertzaal Trix.

De artiest komt dus in oktober de honneurs in Antwerpen waarnemen en treedt daarnaast ook nog op in Zweden, Estland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Momenteel zijn er nog geen kaartjes beschikbaar voor het optreden in Trix, maar die zullen vanaf 13 juli te koop zijn via de officiële website van Trix en Live Nation. Alle fans daarheen dus.

Käärijä werd in mei nipt tweede op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Hoewel de Fin in het algemeen klassement net na Zweden strandde, stak hij er met zijn opvallende song, outfit en act bij de publieksstemming wel met kop en schouders bovenuit. Dat hij en zijn Cha Cha Cha bij het grote publiek zo succesvol waren en blijven, resulteert nu in een Europese tour.

Het lijkt alvast een trend te worden: Songfestivalartiesten die na een al dan niet succesvolle passage op het Songfestival een concertreeks plannen in Europa. In een eerder artikel maakten we al een overzichtje van voormalige Songfestivalartiesten die binnenkort in België en/of Nederland optreden. Zo komt de Zweedse winnares in Liverpool Loreen in november naar België. Onder anderen ook Marco Mengoni (Italië, 2013 en 2023) en Alessandra (Noorwegen 2023) zullen te zien zijn op Belgische podia.

Advertentie