Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKMALMO 2024

Britse inzending Songfestival 2024 heet ‘Dizzy’, te horen op 1 maart

In december maakte de BBC al bekend dat zanger Olly Alexander, bekend van de band Years & Years, het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen op het 68e Eurovisiesongfestival in Malmö. Op social media volgde vandaag het bericht dat zijn inzending Dizzy heet én deelde de zanger een korte preview. Het nummer is voor het eerst te beluisteren op vrijdag 1 maart.

Op X, voormalig Twitter, deelde de zanger alvast een korte preview van zijn Songfestivalnummer.

Teasers

De preview werd voorafgegaan door verschillende teasers, zo schreef Olly dat hij niet kan wachten om het nummer ten gehore te brengen op het Songfestivalpodium.

De aankondiging van de titel en de datum van release volgde na een eerdere teaser. Op hetzelfde sociale mediaplatform plaatste de zanger één dag eerder een video waarin hij te zien is als leerling-weerman. Hij voorspelde voor de komende weken een dizzy (duizelige) periode voor het Verenigd Koninkrijk.

Zelf meegeschreven

Deze voorspelling slaat dus op de titel van zijn song. Over de song weten we ook al dat deze door de zanger zelf is meegeschreven. Hij werkte samen met Danny L Harle, die eerder verantwoordelijk was voor hits van onder andere Dua Lipa.

Momenteel is nog niet bekend op welke manier het nummer voor het eerst te beluisteren zal zijn.

Advertentie