Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

Verenigd Koninkrijk stuurt Olly Alexander (Years & Years) naar Malmö

BBC heeft een vrij grote naam weten te strikken voor het Songfestival van volgend jaar. Olly Alexander mag het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen in Malmö tijdens de komende editie van de liedjeswedstrijd. Olly is de frontman van de populaire band Years & Years, maar zal dit avontuur onder zijn eigen naam aangaan.

De naam van Olly Alexander als Songfestivaldeelnemer komt niet uit de lucht gevallen. Zijn naam was een tijdje geleden al gelekt door de nieuwsgierige Britse pers.

‘Het was heel moeilijk om dit stil te houden’, zegt Alexander daarover op sociale media. De jongeman mocht zijn deelname zelf aankondigen tijdens de grote finale van Strictly Come Dancing.

Dua Lipa

Deze artiest werd intern door de BBC gestrikt. Dit nadat hun samenwerking met managementbureau TaP na twee jaar strandde. Olly Alexander gaat als solo-artiest naar het Songfestival.

Hij zal dat doen met een nummer waar hij zelf mee aan schreef, samen met Danny L Harle. Die laatste bezorgde al hits aan onder andere Dua Lipa.

Years & Years

Olly Alexander draait al enige tijd mee in de Britse muziekwereld. Hij werd vooral populair dankzij de muziekband Years & Years, waar hij momenteel in zijn eentje de frontman van is.

Volgens de BBC is Alexander de grootste gevestigde waarde, sinds Bonnie Tyler in 2013, die voor het VK naar het Songfestival gaat.

Hits en nog eens hits

Met vijf singles in de top vijf van de Britse hitlijsten en twee nummer één albums kan Olly dankzij Years & Years heel wat successen voorleggen. De nummers van de band vonden ook makkelijk hun weg naar het buitenland. Denk maar aan King, Sunlight en Desire.

Die hits hebben er voor gezorgd dat de band onlangs de BRIT Billion Award won dankzij 6.5 biljoen streams wereldwijd!

Ook bij ons in België kwam de band in de hitlijsten terecht. Alle drie de albums kregen zelfs een plekje in de Ultratop.

Years & Years trad dan ook al op in ons land, onder meer in de Lotto Arena. Met zijn band is Olly uiteraard ook een vaste klant op festivals wereldwijd.

play

Hiv

Het zou fout zijn om te zeggen dat Alexander enkel teert op de successen van zijn band. Want naast zanger en muziekmaker heeft Olly zich ook al getoond als acteur.

Bijvoorbeeld in de bekroonde reeks It’s a Sin. Voor zijn rol in die dramaserie over de hiv-problematiek, werd hij genomineerd voor een prestigieuze Bafta. Bij ons was de serie te zien op VRT CANVAS.

Voor de muziek die bij It’s a Sin hoorde, ging Olly in duet met niemand minder dan Elton John.

play

Duetten met wereldsterren is de jongeman niet vreemd. Vraag dat maar aan Kylie Minogue. Zij zal Olly ongetwijfeld aanmoedigen tijdens dit Songfestivalavontuur. Olly zal moeten bewijzen dat genormeerde Britse artiesten hun plaats hebben op het Eurovisiesongfestival.

In 2022 werd het Verenigd Koninkrijk na jaren van desastreuze resultaten knap tweede, maar dit jaar voltrok zich alweer een nieuw drama. Voor een thuispubliek strandden de Britten op de voorlaatste plaats.

play

Advertentie