Griekenland

GRIEKENLANDSTOCKHOLM 2016

Argo presenteert Griekse inzending ‘Utopian Land’

Na Kroatië en San Marino gisteren, presenteren de Grieken vandaag hun inzending Utopian Land van de band Argo.

Om 12 uur houdt de Griekse omroep een persconferentie in Athene. Nadien zal het lied Utopian Land voor het eerst te horen zijn op de Griekse radio. Om 13 uur maakt de relatief onbekende groep hun opwachting op de Griekse televisie. Giorgos Katsaros, de componist van het lied, geeft tekst en uitleg. Ook de voorzitter van de Griekse OGAE-afdeling mag zijn zegje doen.

Er is ook een videoclip van Utopian Land. Die werd enkele dagen geleden in Thessaloniki opgenomen. Het werd een animatiefilm waarbij muziekinstrumenten als de tamboerijn en de kimenche een hoofdrol spelen.

Voor het eerst sinds 2004 wordt de Griekse inzending intern aangeduid. De band Argo bestaat uit Christina Lahana, Maria Ventikidou, Vladimiros Sofianides, Kostas Toupouzis en Elias Kesides. Utopian Land klinkt etnisch en is Balkangeïnspireerd, maar alleszins niet traditioneel. Het is een Grieks lied waarbij de vaderlandse identiteit nadrukkelijk aanwezig is. De tekst verwijst naar de vluchtelingencrisis en naar de financiële moeilijkheden die we ervaren.

Griekenland zit in Stockholm in de eerste helft van eerste halve finale op 10 mei.

De videoclip van Utopian Land:

play

Advertentie