Griekenland

GRIEKENLAND

Grieken met Amanda Tenfjord naar komend Songfestival

De kogel is door de Griekse kerk: Amand ‘Tenfjord’ Georgiadi zal Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2022. Omroep ERT verkoos deze intern geselecteerde artieste boven vier andere concurrenten.

Het was Stefania, in 2020 en 2021 de deelneemster voor Griekenland, die live op televisie de naam van haar opvolger mocht onthullen. De keuze is gevallen op Amanda Georgiadi. Ze zingt tot nader order onder de artiestennaam Amanda Tenfjord. Deze keuze is geen grote verrassing, want hoewel de Griekse omroep intern een keuze maakte voor het Songfestival, deelde ERT wel de namen mee van de vijf artiesten waarmee gesprekken aan de gang waren. Amanda laat vier concurrenten achter zich: good job nicky, Joanna Drigo, voormalig Songfestivaldeelnemer Ilias Kozas en Lou is.

Ballade

Amanda gaat ons een ballade voorschotelen als Songfestivallied. Zowel de muziek als de tekst zijn van haar hand. Het is nog niet bekend wanneer we dat lied voor het eerst zullen horen. Het nummer gaat naar eigen zeggen over haar pijnlijke relatiebreuk. De Noor Bjørn Helge Gammelsæter is de producer, terwijl ervaren rot Fokas Evangelinos de kandidate zal laten schitteren op het podium.

Noorwegen

Griekenland kan steevast rekenen op de twaalf punten van buurland Cyprus. Komt daar volgend jaar de volle pot van Noorwegen bij? Kersverse kandidate Amanda Georgiadi is namelijk geboren in Oslo. Haar artiestennaam klinkt zelfs behoorlijk Scandinavisch: Amanda Tenfjord. Al bestaat de kans dat ze onder haar eigennaam zal zingen in Turijn.

Netflix

Amanda heeft samen met haar ouders maar heel eventjes in Griekenland gewoond. Toen ze nog maar drie jaar was, verhuisde het gezin naar het Noorse stadje … Tenfjord. Ze bezoekt regelmatig haar Griekse familie en spreekt de taal. Muziek is lang enkel en alleen een hobby geweest van de jongedame. Maar na het succes van haar eerste echte releases, besloot ze haar farmaceutische studies te combineren met een carrière in de muziek. Ze is erop gebrand haar diploma te halen. Zo loopt de zangeres momenteel stage op de covid-19-afdeling van een Noors ziekenhuis. Over haar muziek: Amanda’s nummer Troubled Water werd gebruikt in de Netflixreeks Spinning out.

play

Advertentie