Griekenland

GRIEKENLANDKIEV 2017

Finale op 6 maart

Demy krijgt op maandag 6 maart haar eigen nationale finale op de Griekse staatstelevisie. Dat werd, na dagen van geruchten, officieel bevestigd door de omroep ERT.

De intern gekozen zangeres zal in de uitzending drie songs voorstellen aan het publiek. Ze zal die evenwel niet live brengen: de komende weken worden videoclips opgenomen, die tijdens de finale een voor een op antenne gaan. Televoting (70%) en een speciale jury samengesteld van Grieken die elders in Europa wonen (30%) zullen samen de winnende song selecteren.

Over de liedjes is al wat informatie bekend: zo is het orkest van de ERT mee verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning van minstens één ervan. Verder zou het volgens insiders gaan om twee ballades, een in ‘Amerikaanse stijl’ en een die later uitmondt in een dancenummer, en een poprocknummer. De bedoeling is momenteel dat de drie songs tot aan de nationale finale een goed bewaard geheim blijven.

Vorig jaar sneuvelde Griekenland voor het eerst sinds de invoering van de halve finale in 2004. Aan Demy om haar land weer op de rails te krijgen. Dat zal ze moeten doen vanuit de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 9 mei.

Advertentie