Griekenland

GRIEKENLAND

Griekenland houdt nationale finale in 2018

De Griekse omroep ERT houdt voor het songfestival 2018 een voorronde met meerdere artiesten en songs. Dat weet de Griekse songfestivalwebsite INFEGREECE.

Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, maar werd nu officieel bevestigd door de omroep: ook de Grieken grijpen terug naar een nationale finale op televisie om hun inzending voor het Eurovisiesongfestival aan te duiden. De ERT maakte een lijst van acht muziekprofessionals bekend die zetelen in een comité. Dat krijgt de taak om een te bepalen aantal songs te weerhouden uit de open inschrijving van de ERT, die nog tot nu vrijdag loopt. Het gaat in dat comité om een bonte mix van producers, componisten, managers en dirigenten.

De omroep steekt niet onder stoelen of banken dat ze expliciet op zoek is naar songs met sterke Griekse elementen. Verschillende grote platenmaatschappijen werden opgeroepen om deel te nemen, en een voorkeur wordt gegeven aan Griekstalige nummers. Er is nog geen datum bekend voor de geplande nationale finale.

Zangeres Demy (foto) kreeg dit jaar haar eigen voorronde met drie songs, waaruit This Is Love gekozen werd. Dat leverde de Grieken opnieuw een middelmatig songfestivalresultaat op: een negentiende plek. Tussen 2004 en 2013 was Griekenland quasi altijd een constante in de top tien van het klassement, maar de laatste jaren heeft het land het steeds moeilijker om te scoren op het songfestival.

Advertentie