Griekenland

GRIEKENLAND

Griekenland met Grieks-Nederlandse zangeres naar Songfestival

De Griekse omroep heeft het moeilijk om geheimen te bewaren. Net als vorig jaar was de naam van hun kandidate al maanden op voorhand gelekt in de lokale media. Nu is er de officiële mededeling: jonge Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis zal Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

Is haar aanduiding een charmeoffensief? Want hun kandidate is veel bekender in Nederland dan in Griekenland zelf. De in Utrecht geboren Stefania was ooit lid van Kisses, de meidengroep die Nederland vertegenwoordigde op het Junior Eurovisiesongfestival van 2016. Ze zingt nu solo. Daarnaast heeft ze geacteerd in enkele films en in de televisieserie Brugklas.

play

Geruchten

Er waren vorig jaar al geruchten dat omroep ERT met haar in zee wou gaan. Het management van de zangeres ontkende dat toen niet eens. ‘De kans is heel groot en ze is er ontzettend druk mee’, klonk het toen. De zangeres zou drie liedjes voorgesteld hebben aan ERT, twee daarvan zijn van Dimitris Kontopoulos. De man die al voor verschillende Songfestivalliedjes zorgde. Op het nummer is het nog even wachten, maar heeft als titel SUPERG!RL en is inderdaad van Kontopoulos. Hij schreef het samen met Grieks muziekteam Arcade en Sharon Vaughn. Die laatste schreef ook al Scream van Sergey Lazarev en Waterline van Jedward. Voor de choreografie luistert Stefania naar Fokas Evangelinos, ook al een man met veel ervaring op het Songfestival.

Een single uit 2019 van Stefania:

play

Advertentie