Griekenland

GRIEKENLAND

Griekenland: Stefania stelt ‘Last Dance’ voor

Dat de Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Griekenland ging vertegenwoordigen in Rotterdam was al een tijdje bekend. Vandaag werd het nummer dat ze zal brengen in Rotterdam voorgesteld.

Vorig jaar werd Stefania – uit het niets – gebombardeerd tot Griekse inzending voor het Songfestival 2020. Deze mooie kans wou ze natuurlijk niet laten liggen, ze had er zelfs een jaartje achterstand op school voor over. In Rotterdam zou zij aantreden met SUPERG!RL. De COVID19-pandemie besliste daar anders over waardoor ze toch haar diploma kon behalen. De Griekse omroep had vertrouwen in de jonge zangeres en zette de samenwerking verder in 2021. De Griekse inzending dit jaar luidt Last dance. In het Griekse Songfestivalteam zitten enkele toppers van formaat, waaronder Dimitris Kontopoulos, Sharon Vaughn en Fokas Evangelinos.

Stefania heeft al enige ervaring op het grote podium. Ze vertegenwoordigde Nederland in 2016 op een ander evenement van de EBU, met name het Junior Eurovisiesongfestival. De groep Kisses werd achtste op zeventien deelnemers, een mooi plekje in de middenmoot.

Hier kan je het nummer beluisteren:

play

Advertentie