Griekenland

GRIEKENLAND

Griekenland stuurt Katerine Duska

Er werd al heel lang gespeculeerd over wie Griekenland, die zich in twee van de laatste drie Songfestivals niet kon plaatsen voor de finale, zou vertegenwoordigen in Tel Aviv. Vandaag maakte de Griekse omroep ERT officieel bekend dat ze kiezen voor zangeres Katerine Duska.

Waar voorheen het land een mooi rapport had op het festival, zit het ze de laatste jaren niet echt mee. Laatste finaleplaats was voor Demy die met This is Love op een negentiende plaats eindigde. Daarom koos een zeskoppige jury, bestaande uit producers en mensen van de nationale omroep, deze jonge zangeres die hopelijk het tij laat keren.

Wie is Katerine Duska?

Ze werd geboren in Montréal, Canada, maar heeft nu haar woonplaats in Athene. In 2016 bracht ze het album Embodiment, wat ze volledig zelf geschreven heeft, uit en scoorde een hit met het nummer Fire Away. Het nummer werd ook opgepikt door Nescafé in Canada en werd gebruikt in een officiële reclame. Qua zang wordt ze meermaals vergeleken met Amy Winehouse.

Het nummer

Net zoals bij de meeste bekendmakingen, moeten we ook hier nog even wachten op het nummer. De Griekse zender wil heel graag terug naar inzendingen zoals die van Helena Paparizou, Eleftheria Eleftheriou, Kalomira. Benieuwd of Katerine Duska het land terug naar de hogere regionen in het klassement kan brengen.

Advertentie