Griekenland

GRIEKENLAND

Griekse omroep kiest inzending Songfestival 2020 intern

De Griekse omroep ERT kondigde aan om ook volgend jaar geen nationale preselectie te organiseren. In plaats daarvan zal een werkgroep van kenners opgericht worden om een aantal voorstellen te doen aan de raad van bestuur. Dat meldt de Griekse Songfestivalwebsite Eurovisionfun.com op basis van contact met de omroep. (rbe)

Tien dagen geleden leek de Griekse omroep Ellinikí Radiofonía Tileórasi (ERT) nog te kiezen voor een nationale preselectie met verschillende artiesten. Van dat idee lijkt hij na een nieuwe vergadering afgestapt te zijn.

Ervaringsdeskundigen

Binnenkort zou de ERT een comité samenstellen van ervaringsdeskundigen. Hun taak is om na te denken over de aanstellingsprocedure. Het is voorlopig nog onduidelijk of er een of meerdere artiesten gekozen zullen worden, evenals wie het nummer zal bepalen.

De afgelopen jaren heeft Griekenland zijn inzending al op verschillende manieren gekozen. Zo heeft de ERT zelf al de volledige inzending bepaald, zoals afgelopen jaar, of, zoals in 2017 nog, enkel de artiest. Andere jaren werd ook al gebruik gemaakt van een nationale preselectie, voor het laatst in 2015.

Katerine Duska

Op het afgelopen ESF in Tel Aviv gold de Griekse Katerina Duska als een van de pre-favorieten met haar song Better Love. Ze kon de verwachtingen niet inlossen en finishte uiteindelijk pas 21e in de finale.

play

Advertentie