Griekenland

GRIEKENLANDTEL AVIV 2019

‘Songfestivalcomité’ selecteert Griekse inzending 2019

Nee, ook in 2019 komt er geen nationale voorronde in Griekenland. Omroep ERT heeft aan fanclub OGAE Greece laten weten dat de selectie in handen is van een speciaal comité. Ze halen eerst een artiest(en) aan boord, pas daarna volgt het lied.

Volgens een vertegenwoordigster van ERT moet het liedje passen bij de muziekstijl van de gekozen kandidaat. De (voorlopig onbekende) leden van het comité mogen namen van potentiële kandidaten op tafel gooien. Met sommigen lopen er al gesprekken. Voorzitter van het comité is Dimitris Papadimitriou, componist en betrokken bij het Songfestival van 2006 in Athene.

Tamta geschrapt 

Het is het eerste officiële nieuws over de Griekse inzending. Geruchten waren er wel. Bijvoorbeeld dat ERT graag in zee wou met Tamta. Maar die zangeres gaat Cyprus al vertegenwoordigen in Israël.

Vorig jaar was er ook geen nationale voorronde. Nochtans was dat de bedoeling, maar financiële redenen deden die plannen de das om. Amper één platenfirma kwam met genoeg geld over de brug. Daarom mocht Yianna Terzi zingen in Lissabon. Met Oneiro mou haalden de Grieken de finale niet, en dat nog maar voor de tweede keer.

Advertentie