Griekenland

GRIEKENLANDROTTERDAM 2020

Zo klinkt het Griekse ‘Superg!rl’ van Stefania

Deze middag werd het langverwachte Griekse nummer Superg!rl van de Grieks-Nederlandse Stefania vrijgegeven. Begin februari kwam reeds de officiële mededeling dat de jonge Grieks-Nederlandse  Griekenland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Vandaag werd dan ook eindelijk het nummer officieel voorgesteld.

De Griekse omroep ERT omschrijft het nummer als een eigentijdse up-tempo popsong met etnische invloeden. Het nummer werd voor het eerst voorgesteld om 16.00 uur deze namiddag op de Griekse omroep. Sinds deze namiddag is het ook te beluisteren op YouTube en kan je daar ook de bijhorende videoclip vinden.

In jezelf geloven

Het nummer geeft de weg weer die de zangeres zelf afgelegd heeft. Het combineren van haar studies met een zangcarrière bleek geen eenvoudige taak. Maar daar moet je voor gaan als je iets wil bereiken. Met die boodschap hoopt Griekenland de jeugd aan te zetten om in zichzelf te geloven en hun dromen achterna te gaan.

‘Stefania heeft een zeer sterke stem met een wondermooi timbre’aldus de Griekse componist van het nummer, Dimitris KontopoulosHet bleek geen makkelijke opdracht om het juiste nummer te vinden voor de zangeres aangezien de componist zowel het jeugdige karakter als haar sterke persoonlijkheid wou weergeven. Voor het nummer heeft hij voor het eerst samengewerkt met de groep Arcade, een groep jonge getalenteerde songschrijvers en producenten uit Griekenland. De tekst van het nummer werd geschreven door Sharon Vaughn. Kontopoulos en Vaughn zitten dit jaar ook achter het nummer van Moldavië.

De video van het nummer werd geregisseerd door de Griek Kosta Karydas en opgenomen op vier verschillende plaatsen in Athene. De videoclip neemt je mee op reis door de stad en geeft het leven weer van een jonge vrouw die haar innerlijke kracht vindt terwijl ze door de rest van de wereld als een buitenbeentje beschouwd wordt.

Bekijk Superg!rl hier:

Advertentie