Letland

LETLAND

Letland kiest op 8 februari 2020

Supernova, het programma waarin het Letse lied voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt wordt, komt terug met een nieuwe editie. Dat meldt de Letse omroep LTV. Het zal al de zesde keer zijn dat de Letten hun inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendmaken via de nationale selectie Supernova(tso)

Vanaf vandaag kon er ingeschreven worden en over exact een maand, op 20 november, worden de inschrijvingen alweer afgesloten. Snel zijn is dus de boodschap bij de Letten!

Niet-Letten

De regels van Supernova 2020 laten vanaf dit jaar toe dat ook niet-Letten deel kunnen zijn van de Letse inzending. Je kan jezelf dan wel enkel en alleen opgeven als producer of bandlid, want de rol van een lead singer blijft wel weggelegd voor een geboren en/of getogen Let.

Wat we wel al met zekerheid weten is dat op zaterdag 8 februari 2020 het uiteindelijke lied gekozen zal worden en dan te weten zullen komen wie Letland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Omdat LTV verder nog niet veel informatie mee heeft gegeven over de nieuwe editie van Supernova, blijft het nog koffiedik kijken naar hoe de uiteindelijke nationale selectie eruit zal zien.

Letland stuurde vorig jaar de groep Carousel met het lied That Night naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Letland eindigde op een vijftiende plaats in de tweede halve finale en kon, voor de derde keer op rij, niet doorstoten naar de uiteindelijke finale.

play

Advertentie