Letland

LETLANDLISSABON 2018

Letse ‘Supernova’ wordt omgegooid

De Letse omroep LTV heeft meer details vrijgegeven over de selectie voor het songfestival 2018. De nationale finale Supernova blijft behouden, maar er zijn enkele wijzigingen.

Supernova blijft een wedstrijd die over vier weken zal worden gehouden. De twee voorrondes, halve finale en finale worden vervangen door drie voorrondes, met zes tot acht deelnemers per show, en een finale, met zes deelnemers. Een vakjury, de Letse kijkers én de spotifystreamers bepalen samen twee finalisten per uitzending.

Tot en met 16 oktober kunnen geïnteresseerde componisten zich aanmelden met hun songs. Voor het eerst mogen ook niet-Letten deelnemen, maar enkel als ze samenwerken met een Let. In januari volgend jaar worden de artiesten bekendgemaakt, en in februari gaan de liveshows op antenne. Exacte data werden nog niet meegedeeld.

De Letten leken op het goede spoor te zijn: na jaren zonder finaleplekken werd Aminata fraai zesde in 2015 met Love Injected. Sindsdien ging het weer bergaf: Justs haalde vorig jaar de middenmoot, en het kwartet Triana Park (foto) kreeg dit jaar in Kiev de rode lantaarn toebedeeld in zijn halve finale.

Advertentie