Letland

LETLANDKIEV 2017

Op 26 februari kent Justs zijn opvolger

De finale van Supernova, sinds 2015 de nationale voorronde van Letland, gaat door op zondag 26 februari. Voorafgaand aan de finale komen er eerste twee introductieshows, twee eliminatierondes en een halve finale.

Vanaf vandaag tot 28 oktober mogen artiesten en liedjesschrijvers zich kandidaat stellen voor de Letse voorronde. Tegen 12 december zal het deelnemersveld compleet zijn, maar we komen pas tijdens de introductieshows te weten wie er deelneemt aan Supernova. Die twee shows worden uitgezonden op 22 en 29 januari.

In februari starten de echt eliminatierondes. Op 5 en 12 februari zingen telkens acht tot tien deelnemers hun lied. Per show stoten er vier door naar de halve finale. Het publiek kiest er telkens twee, maar ook de jury mag twee kandidaten naar de halve finale van 19 februari sturen. Op zondag 26 februari 2017 zal 100 % televoting bepalen wie van de vier finalisten de finale van Supernova wint en zo Letland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oekraïne.

Sinds de invoering van Supernova als voorronde in 2015 haalde Letland twee keer na mekaar de finale van het songfestival. Aminata Savadogo haalde in Wenen de zesde plaats en dit jaar belandde zanger Justs met Heartbeat (geschreven door diezelfde Aminata) op de vijftiende plaats.

play

Advertentie