Letland

LETLANDUNCATEGORIZED

Negen finalisten in Letse nationale finale ‘Supernova’

Waar de voorbije jaren nog werd gewerkt met voorrondes, halve finales en een grote finale gooien ze het dit jaar om in Letland. Geen voorrondes en in plaats van acht finalisten, negen finalisten in de finale op 8 februari.

De omroep mocht 126 inzendingen ontvangen. Deze werden door een comité beluisterd en hier werden 26 kandidaten uit geselecteerd die op de zogenaamde shortlist stonden. Deze 26 mochten, in de vorm van een live-optreden, auditie komen doen. Er werd rekening gehouden met het gehele plaatje, de stem en wat er met een nummer kan gedaan worden op het grote podium van het Songfestival. Na deze auditie werden de nummers gedeeld via YouTube, zo kon er ook gekeken worden hoe sommige nummers werden ontvangen bij het grote publiek.

Finaliste Katrīna Dimanta heeft al ervaring op het Songfestival. In 2014 maakt ze deel uit van groep Aarzemnieki, die uiteindelijk met het bijzondere Cake to Bake de finale niet haalden in Kopenhagen.

Verrassingen

Grootste verrassing is misschien wel dat, favoriet bij de fans en oude bekende, Markus Riva, niet geselecteerd is voor de finale. Zijn nummer Impossible, geschreven door Aminata (2015), heeft het dus tegen alle verwachtingen in niet gehaald. Favoriet uit 2018 Madara is met zijn balade Māras zeme ook niet verder geraakt dan de laatste 26. Oude bekenden Samanta Tīna en Edgars Kreilis hebben de finale wel gehaald. Wie het tegen elkaar gaan opnemen op 8 februari vind je in onderstaande tabel.

Deelnemer(s)Nummer
ANNNAPolyster
Bad HabitsSail With You
DRIKSNAStay
Edgars KreilisTridymite
Katrīna BindereI Will Break Your Heart
Katrīna DimantaHeart Beats
Miks DukursI’m Falling For You
Samanta TīnaStill Breathing
Seleste Like Me

In volgende playlist kan je alle nummers die de finale hebben gehaald beluisteren:

play

De voorbije jaren lukte het Letland niet om voorbij de halve finale te geraken. Ook inzending van 2019, Carousel, bleef steken.

Advertentie