Nederland

NEDERLAND

‘100% zeker: Jeangu Macrooy nieuwe Songfestivalkandidaat Nederland’

Is de naam van de kersverse Nederlandse Songfestivaldeelnemer gelekt? Het Algemeen Dagblad pakt namelijk uit met het gerucht dat de Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy aangeduid is als de kandidaat voor Rotterdam 2020. Stefan Raatgever, journalist bij Het Parool, zegt ook ‘100% zeker te zijn’ dat hij gekozen is. Volgens Raatgever volgt de officiële bekendmaking op 15 januari.

Domper op de feestvreugde: terwijl alle communicatie over het Songfestival 2020 tot nu toe vlekkeloos was verlopen, heeft het er nu toch alle schijn van dat de Nederlandse organisatie een perslek moet zien op te lossen. We schreven zelf al dat de geruchtenmolen over de nieuwe Songfestivalkandidaat van Nederland op volle gang is. Zijn of haar naam zou met een ‘j’ beginnen.

Bekendmaking op 15 januari 

Met die informatie trok AD de Nederlandse muziekwereld in. Volgens het dagblad is er geen twijfel mogelijk: het selectiecomité van AVROTROS gaat in zee met Jeangu Macrooy. Dagblad Het Parool is ook zeker. Stefan Raatgever, die als journalist het Songfestival nauw volgt, mocht zijn theorie uit de doeken doen op de Nederlandse televisie. Dat was in de talkshow Op1, uitgezonden op … NPO1. Een van de drie organiserende omroepen. Hij zei:

Ik heb het nieuws van héél welingelichte bronnen. Wij weten het dan ook echt zeker. 100 %. AVROTROS wil het nog niet bevestigen, omdat zij met een grootse presentatie in hun hoofd zitten. Op 15 januari.

Het geruchte verspreidde zich nadien als een lopend vuurtje. Zo goed als elk Nederlands medium bericht over Jeangu als deelnemer aan het Songfestival in Nederland. Bij ons schreef Het Laatste Nieuws er zelfs al over. Ook merkwaardig: zelfs NOS, net als NPO en AVROTROS een van de organiserende omroepen, schrijft over het lek.

Wie is Jeangu Macrooy?

Macrooy werd geboren in het Surinaamse Paramaribo. In 2014 trok de singer-songwriter naar Nederland. Mede omwille van zijn homoseksuele geaardheid, want die past volgens de zanger niet in de machocultuur van zijn geboorteland. Hij zingt regelmatig in talkshow De Wereld Draait Door. In 2018 viel hij op als Judas in The Passion. In datzelfde jaar werd hij door Esquire genomineerd als Best Geklede Man.

play

De artiest brengt voornamelijk Engelstalige moderne soulmuziek. Hij was al twee keer genomineerd voor een belangrijke Edison muziekprijs. Vanaf maart gaat hij op tournee. Opvallend: net in de periode van het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam is er gat van enkele weken in zijn schema. Zijn agenda staat een deelname dus alvast niet in de weg!

IT'S HAPPENING! ? We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor mijn allereerste theatertour. Zo spannend, maar ik…

Geplaatst door Jeangu Macrooy op Vrijdag 11 oktober 2019

Advertentie