Nederland

NEDERLAND

3 maart horen we Songfestivallied Nederland

Op donderdag 3 maart maakt AVROTROS vanuit Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival 2022 bekend.

Het AVROTROS- en NPO Radio 2-programma Aan de Slag staat die dag geheel in het teken van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld en van zangeres S10, die Nederland in Turijn gaat vertegenwoordigen. Live vanuit Tuschinski geeft radio-dj Bart Arens ins en outs over de artiest en telt hij met S10 en de aanwezigen in de zaal af naar het belangrijkste moment van de dag: de release van haar Songfestivalliedje.

Première op verschillende plaatsen tegelijk

Het nummer gaat op verschillende plaatsen tegelijk in première, zodat Nederland en Europa samen met S10 kunnen genieten van deze primeur. Zodra Bart het lied voor de luisteraars instart op NPO Radio 2, kunnen fans de clippremière ook beleven op social media, het YouTube-kanaal Eurovision.tv en zien genodigden de clip op het gigantische scherm in het Koninklijk Theater.

Opnieuw in het Nederlands

In dit artikel maak je kennis met de Nederlandse kandidate. Zo zong S10 al een duet met de Belgische band Bazart. Het is al bekendgemaakt dat de artieste in haar moedertaal zal zingen. Zo horen we voor het eerst sinds 2010 weer Nederlands op het Songfestival.

Advertentie