Nederland

NEDERLANDROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 REPETITIES

Dit was de 1e repetitie van Jeangu Macrooy in Rotterdam

Op donderdag 13 mei 2021 bracht Jeangu Macrooy Birth of a New Age voor de eerste keer op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Songfestival.be was live ter plaatse om vanop de eerste rij verslag uit te brengen. Lees hieronder onze recensie van de eerste repetitie.

Het gastland van dit jaar, Nederland, is vandaag als dertiende aan de beurt tijdens de zesde repetitiedag. Wat meteen opvalt bij de Nederlandse act is dat het erg mooi in beeld is gebracht. We zien eerst een close-up van het gezicht van Jeangu. De backing vocals worden onder andere door zijn broer gedaan. Hij komt samen met een andere achtergrondzangeres naast Jeangu in beeld in dezelfde close-up. Ze worden vervoegd door een mannelijke danser. Jeangu draagt een kort blauw jasje met een soort harnas eronder en een half zwarte, half blauwe broek. De anderen zijn net zoals Jeangu zelf erg creatief gestyled. Het ledscherm is in het begin een scheurende rotswand die daarna afbrokkelt. De belichting is dan vooral blauw. Daarna verschijnt de tekst ‘Yu no man broko mi’ op de rotswand, die daarna in het Engels wordt vertaald naar ‘You can’t break me’. Vanaf het moment dat Jeangu begint te dansen worden de kleuren van de belichting en het ledscherm heel erg kleurrijk. Met zijn allen dansen ze daarna via de runway richting het podium voorraan in de zaal. Op de achtergrond zie je het net zo kleurrijke half doorzichtige scherm. Eenmaal aangekomen volgt het typerende dansje. Het doet een beetje denken aan een Tik Tok video. Jeangu heeft live een prachtige stem. Niet alleen hijzelf, maar dat mag ook zeker van zijn achtergrondzanger en -zangeres gezegd worden. Over het algeheel een repetitie die heel goed voorbereid is. Onze noorderburen mogen trots zijn op deze mooie inzending met een vleugje Surinaamse cultuur. De vraag is wel of dit wordt begrepen door de rest van Europa en natuurlijk Australië. We kunnen ons voorstellen dat dit in Oost-Europa niet begrepen wordt.

Jeangu Macrooy neemt voor gastland Nederland deel. Hooverphonic is de Belgische Songfestivalkandidaat van 2021 en neemt op dinsdag 18 mei deel aan de eerste halve finale. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie