Nederland

NEDERLANDTEL AVIV 2019

Duncan Laurence zingt voor Nederland in Tel Aviv

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv.

Algemeen directeur AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade: ‘We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.’ Op donderdag 7 maart wordt het lied bekendgemaakt. Meer informatie over de inzending is nog niet bekend en wordt voor die datum ook niet bekendgemaakt.

Ik ben zo ongelofelijk trots dat ik Nederland mag vertegenwoordigen op Eurovision Song Contest! De afgelopen jaren deden…

Geplaatst door Duncan Laurence op Maandag 21 januari 2019

De AVROTROS meldt nog dat ex-Songfestivalkandidate Ilse Delange de selectiecommissie gewezen had op Duncan. Enkele jaren terug waagde hij zijn kans in The Voice of Holland. De keuze voor Duncan is een trendbreuk, want de afgelopen jaren werden steevast bekende artiesten bereid gevonden om naar het ESF te gaan. ‘Dat is juist ook mooi’, zegt de zanger zelf in een persbericht van de Nederlandse omroep. ‘Er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent.’

Omdat het lang wachten was op nieuws over de inzending van Nederland, draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Eva Simons met een dancenummer? Een bekende artiest zoals Caro Emerald? De geruchten bleken stuk voor stuk niet te kloppen. Jan Smit had eerder wel laten uitschijnen dat een zanger(es) die niet heel bekend is, opnieuw een optie was. Het is die laatste piste geworden. Cornald Maas is alvast héél enthousiast over het lied, dat we dus pas in maart horen.

Advertentie