Nederland

NEDERLANDROTTERDAM 2020

Eerste tickets Songfestival 2020 in december te koop

Als het aan Sietse Bakker, de uitvoerend songfestivalproducent, ligt dan gaat de eerste ticketverkoop voor het Songfestival 2020 van start in december. ‘We willen de eerste kaartjes beschikbaar maken vóór de feestdagen’, zegt hij. Daarmee reageerde hij op een vraag van Songfestival.be over de ticketprijzen.

De Nederlandse organisatie wil van het festival een groot feest maken waar iedereen deel kan van uitmaken. Maar hoe ga je dat doen met torenhoge ticketprijzen? Want de tickets voor het Songfestival 2019 in Tel Aviv waren peperduur. Blijkt dat ze daar in Nederland zeker rekening mee gaan houden: ‘Wij hebben die kritiek over de te dure tickets in Israël gehoord’, klinkt het. ‘Het is de bedoeling om daar zeker aandacht voor te hebben en om iedereen de kans te geven om te komen kijken. Maar over tarieven hebben we nu nog geen details’, voegde Sietse Bakker daar aan toe.

Wanneer in December?

De ticketverkoop voor 2019 kwam pas enkele maanden voor het festival zelf op gang. Gaan we voor het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam even lang moeten wachten? Nee, zo blijkt! ‘We willen de eerste kaartjes beschikbaar maken vóór de feestdagen. Want wil wie er nu niet naar het Songfestival?’, zegt Bakker op de persconferentie vanuit Rotterdam. Net als de voorbije jaren komen er dus verschillende verkoopmomenten om aan tickets te geraken.

Via deze link kom je te weten wanneer de tickets exact in verkoop gaan. Je krijgt er ook informatie over de tarieven en restricties.

Advertentie