Nederland

NEDERLANDROTTERDAM 2020

Herman van der Zandt ‘praat over’ presentatie Songfestival 2020

De gemoederen over wie het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam mag presenteren, raken hoe langer hoe meer verhit. Zoals we al schreven is Dionne Stax de grootste favoriete voor de rol, maar ook Herman van der Zandt wordt meer en meer genoemd.

Van der Zandt (foto) is anker bij het NOS Journaal. Op de Nederlandse radiozender Radio Veronica bekende hij in gesprek te zijn over de presentatieklus, meldt Mediacourant: ‘Er wordt over gepraat, maar we zien het allemaal wel’, klinkt het. Eerder schreven we al dat de NPO en NOS de voorkeur geven aan het journaalanker boven de ‘volkse’ Jan Smit. Wanneer bekend wordt gemaakt of hij daadwerkelijk en al dan niet met Dionne Stax de twee halve finales en de finale in mei aan elkaar mag praten, is nog onbekend.

Als van der Zandt de job krijgt, wordt hij alleszins voorafgegaan door verschillende (ex-)collega’s. Onder meer Angela Rippon (1977), Daniel Pe’er (1979), Doireann Ní Bhriain (1981), Jan Leeming (1982), Fionnuala Sweeney (1993), Mary Kennedy (1995) en Judith Rakers (2011) bewezen al dat journaaluitzendingen én Songfestivals presenteren een mogelijke combinatie is.

Cornald Maas wordt het niet

Wie alvast geen presentator wordt van het 65e Songfestival, is Cornald Maas. De Nederlandse presentator is al jaren de vaste commentator van de AVROTROS, in tandem met Jan Smit, en wil dat ook volgend jaar blijven doen. Hij geeft ook aan dat de organisatie nog niets besloten heeft over wie de presentatieklus in de wacht sleept en betreurt de hier en daar sensationele berichtgeving waarin het lijkt alsof hij de wedstrijd niet mág presenteren. Daar blijkt volgens Maas dus niets van aan.

Advertentie