Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

‘NPO en NOS willen Jan Smit niet als presentator Songfestival’

Zelf wil hij graag gastheer zijn van het komende Eurovisiesongfestival, maar volgens De Telegraaf is niet iedereen grote fan van Jan Smit als een van de presentatoren in Rotterdam. De organisatie van de liedjeswedstrijd is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS. Blijkt dat ze het niet eens raken over de rol van Smit. NPO en NOS schuiven naar het schijnt nieuwsanker Herman van der Zandt naar voor.

Dionna Stax lijkt haast een zekerheid als presentatrice van het Songfestival 2020. Maar wie krijgt ze naast haar zijde? Die onderhandelingen zijn volop aan de gang. Nederlandse krant De Telegraaf hangt nu de vuile was buiten over die gesprekken. Ze schrijven dat organisatoren NPO, NOS en AVROTROS het niet eens raken. Omroepen NPO en NOS verkiezen nieuwsanker en journalist Herman van der Zandt boven de ‘volkse’ Jan Smit.

play

AVROTROS in lastig parket 

Daar is AVROTROS het niet mee eens. Ze zouden van mening zijn dat ze Jan Smit niet kunnen passeren omdat hij al veel voor het Songfestival gedaan heeft. Hij presenteerde onder andere voorrondes, geeft commentaar en zit al jaren in het comité dat de inzendingen van het land selecteert. Een anonieme bron zegt in de krant:

Intern is er een enorme strijd aan de gang! Uiteindelijk zal de omroep met de langste arm zijn gelijk halen. Maar er moet nog heel wat water door de Maas stromen vooraleer AVROTROS zal willen kiezen voor Herman in de plaats van Jan. Toch zet ik voorlopig in op Herman.

Voor alle duidelijkheid: de organisatie van het komende Songfestival heeft nog met geen woord gerept over de presentatie-opdracht. Het artikel van De Telegraaf valt dus niet te checken op waarheden.

Advertentie