Nederland

AVROTROS
NEDERLANDLIVERPOOL 2023

Mia & Dion zingen ‘Burning Daylight’ in Liverpool, bekendmaking 1 maart om 19.15 uur

Nieuws vanuit onze noorderburen! Afgelopen week werd al bekend gemaakt dat het nummer van Mia & Dion op woensdag 1 maart gepresenteerd zal worden. Zojuist heeft de Nederlandse omroep AVROTROS de titel en het tijdstip van de bekendmaking gecommuniceerd. Het duo zal het nummer Burning Daylight zingen in Liverpool. Op 1 maart om 19.15 uur wordt het nummer gepresenteerd via NPO1 en het officiële YouTube-kanaal van Eurovision.

In eerste instantie verschenen er nieuwsberichten, ook op onze site, dat de titel van het nummer Chasing Highs zou zijn. Lange tijd werd hier niet op gereageerd door de zanger en zangeres of door de omroep. Tot vandaag. Vandaag verscheen er een post op Instagram met de aankondiging van de titel én een kleine preview van hoe de clip er uit ziet.

Live te volgen via radio en televisie

Naast de presentatie via het YouTube-kanaal van Eurovision is de bekendmaking van de Nederlandse inzending ook live te volgen via Khalid en Sophie op NPO 1 en door middel van een verslag op NPO Radio 2.

Mini documentaire

Voorafgaand aan de bekendmaking, om 19.00 uur, is via het YouTube kanaal van AVROTROS een mini-docu te volgen. Mia & Dion zullen ons onder andere meenemen in hoe ze elkaar hebben ontmoet, wat de inspiratie is achter het nummer en hoe ze op het idee zijn gekomen om het nummer in te dienen voor het Eurovisiesongfestival. Oud-winnaar Duncan Laurence, die meegewerkt heeft aan de song en in het creatief team zit van de Nederlanders, zal ook te zien zijn in de video.

Advertentie