NEDERLANDKIEV 2017UNCATEGORIZED

O’G3NE bereidt zich al voor op mogelijke deelname aan songfestival

Eén telefoontje van omroep AVROTROS naar de meiden van O’G3NE en Nederland heeft een kandidaat voor het songfestival van 2017. Zangeres Shelley, één van de drie zusjes, heeft in een interview met 100 %NL Magazine gezegd dat ze al na denken over hun deelname en dat ze ook al een idee hebben hoe ze de liedjeswedstrijd kunnen winnen. (Foto: Robin Kamphuis)

Voor alle duidelijkheid: O’G3NE is nog niet de officiële kandidaat om onze Noorderburen te vertegenwoordigen in Oekraïne. Er is niets bekend over de selectie. De drie meisjes hebben al vaak laten vallen dat ze graag willen deelnemen en AVROTROS weet ondertussen dat ze bij O’G3NE terecht kunnen. Jan Smit, die mee in het selectiecomité zit, zegt dat ze de meisjes zeker zullen benaderen.

‘Het is mooi om te zien dat veel mensen willen dat wij gaan. Dat vinden we belangrijk. Dat het niet gewoon bepaald wordt, maar dat Nederland het wil. Want je staat er voor het land’, zegt Shelley eerst nog voorzichtig in het magazine. Toch lopen Amy, Lisa en Shelley al graag op de feiten vooruit: ze denken serieus na over hun ‘songfestivalproject’. Of is het dagdromen? Amy: ‘Bij zo’n deelname gaat het om het totaalplaatje. Alles moet kloppen. Je gaat er niet heen om een album te promoten of voor een internationale carrière.’ Shelley vult haar aan: ‘Als we gaan, gaan we op onze manier. En we hebben er ook zeker een beeld van hoe we het zouden kunnen winnen.’ Een song om te zingen in Oekraïne hebben ze nog niet, maar daar maakt O’G3NE zich geen zorgen over. Als ze Nederland volgend jaar mogen vertegenwoordigen gaan ze meteen aan de slag. ‘Onze vader schreef onze hit Magic in één dag, dus dat lied komt op tijd. Daar maken we ons echt geen zorgen om.’

Het is nu afwachten wat AVROTROS gaat doen met deze wel héél open sollicitatie van O’G3NE. Gaan ze voor deze gemotiveerde meiden of kiezen ze toch voor een andere vertegenwoordiger? Feit is dat het debuutalbum van de meisjes pas uitkomt in september. Elk liedje op die cd zou dus in aanmerking kunnen komen als inzending voor Oekraïne 2017.

Take the Money and Run is trouwens de meest recente single van het populaire trio, maar die song kwam al vóór september uit:

play

Advertentie