Nederland

NEDERLAND

Klacht tegen Joost Klein, deelname finale Songfestival onzeker

Een nieuwe update over Joost Klein. Er zou een officiële aanklacht liggen tegen de Nederlandse Songfestivaldeelnemer.

NOS meldt dat er een aanklacht is ingediend tegen Joost Klein. Dit heeft de Zweedse politie bij hen aangegeven. Volgens Algemeen Dagblad wordt Joost verdacht van het bedreigen van een medewerker van het Songfestival. Dit is inmiddels ook bevestigd door Evelina Olsson, woordvoerder van de politie. Momenteel is nog niet bekend of Joost vanavond deelneemt aan de finale van het Songfestival.

Incident

Volgens de Zweedse politie gaat om een incident dat donderdagavond heeft plaatsgevonden met een vrouwelijke tv-medewerker. De klacht is gisteren ingediend.

De Nederlandse Songfestivaldeelnemer is gisterenavond laat nog verhoord. Dat geldt ook voor degene die de klacht heeft ingediend. De zaak ligt nu bij de openbaar aanklager. De afwikkeling kan nog weken duren.

Deelname finale Songfestival

Er is nog niet bekend of Joost vanavond deelneemt aan de finale van het Eurovisiesongfestival. NPO-baas Frederike Leeflang heeft vanochtend overleg met AVROTROS en de EBU over de deelname van Klein.

Eerder trad Joost al niet op tijdens de generale repetities op vrijdag:

EBU: Joost Klein neemt niet deel aan juryshow Songfestival 2024

Stemming Rest of the World
Ook opvallend: de stemming voor landen die niet deelnemen aan het festival, the Rest of the World, is nog niet geopend. Volgens planning zouden fans uit die landen eigenlijk al sinds middernacht kunnen stemmen.

Advertentie