Nederland

NEDERLANDLISSABON 2018

Waylon zingt ‘Outlaw In ‘Em’ voor Nederland

De kogel is door de kerk: na eerst vijf liedjes te hebben gepresenteerd zonder te verklappen welke gekozen was als Songfestivalliedje, heeft Waylon in De wereld draait door bekendgemaakt dat hij uiteindelijk Outlaw In ‘Em zal zingen in Lissabon. Zo heeft Nederland nu een volwaardige inzending voor het Songfestival.

Maak kennis met de inzending van Nederland:

play

Er is gedacht om publiek wél mee te laten beslissen 

Dé inzending voor Lissabon werd door kandidaat Waylon zelf bekendgemaakt in De wereld draait door. Het was in die talkshow dat hij de voorbije dagen vijf liedjes had gezongen waaruit de zanger kon kiezen. Het Nederlandse publiek heeft niet mee mogen beslissen. Er is een tijdje gedacht om dat wél te doen, maar Waylon en zijn entourage beslisten toch liever zelf. Het debacle bij The Voice Of Holland waarin de topfavoriet uit zijn team naar huis werd gestuurd door het publiek, zette de denkwijze van Waylon kracht bij. Ook commentator en kenner van het festival Cornald Maas was aanwezig bij de bekendmaking. Hij had een adviserende rol bij de keuze van de inzending. ‘Mijn voorkeur ging tijdens de luistersessies naar een ander liedje’, zegt Maas aan tafel.

Niet favoriet van grote publiek 

Vooraf was Thanks But No Thanks de favoriet van het grote publiek, terwijl The World Can Wait het meest verdacht werd van een toekomstige Songfestivaldeelname. Ook het gekozen Outlaw In ‘Em werd goed ontvangen. Sommige fans hadden opgemerkt dat dit lied het enige was dat een release kreeg op Spotify, dat was dus een voorteken.

Ode aan zijn eigen authenticiteit

In een persbericht zegt de zanger: ‘Uiteindelijk heeft iedereen iets waar hij sterk in gelooft. Niet iedereen durft daar altijd voor te gaan staan. Voor mij ligt dat anders; ik kan namelijk niet anders. Het zit in mijn genen, in mijn bloed om altijd alles ter discussie te stellen met als enige doel het allerbeste te krijgen. In eerste instantie uit mezelf en vaak daardoor ook uit anderen. Muziek is mijn liefde, op die plek voel ik mij veilig en vertrouwd. Muziek is mijn moeder, mijn vader, mijn geliefde en mijn vriendschappen. Ik ga naar het Songfestival met het liedje waar ik me uitgesproken goed bij voel. Wat iets vertelt over mijzelf. En voor mij is dat Outlaw In ‘Em.’

Dit gekozen lied is vooral een ode aan zijn eigen authenticiteit, maar ook aan zijn vele helden die buiten de lijnen durfden te lopen. Opgegroeid met de liefde voor muziek van getalenteerde rebellen als Freddie Mercury, James Brown, Waylon Jennings en Johnny Cash, was er voor Waylon geen twijfel over zijn inzending.

Morgen gaat Waylon zijn Songfestivallied zingen in Muziekcafé op NPO Radio 2 in Hilversum, waar 500 fans exclusief mogen bij aanwezig mogen zijn. Songfestival.be is ook van de partij!

Advertentie