Polen

POLENTEL AVIV 2019

Nationale finale geschrapt in Polen, bekendmaking uitgesteld

De Poolse omroep TVP gooit de voorronde overboord en gaat achter gesloten deuren op zoek naar artiest en lied voor het komende Songfestival. Dat staat te lezen op de officiële website van de omroep.

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend: alle geïnteresseerde artiesten mogen zich met hun nieuwe nummers aanmelden bij de TVP. Een speciaal comité zal zonder inspraak van het publiek de inzending bepalen. De deadline nadert met rasse schreden: op 5 februari moeten alle potentiële Songfestivalsongs binnen zijn. Het comité gaat vervolgens snel aan de slag: amper drie dagen later, op vrijdag 8 februari, wordt het verdict bekendgemaakt en kennen we de Poolse inzending voor Tel Aviv. UPDATE: De Poolse omroep heeft de bekendmaking een week uitgesteld, tot vrijdag 15 februari. Reden is het hoge aantal geïnteresseerden.

Eerder berichtten we al over de voorzitter van de Poolse omroep die de nationale finale Krajowe Eliminacje van het scherm wilde halen. Vorig jaar won Polen onverwacht het Junior Eurovisiesongfestival, met een intern gekozen tienermeisje. Ook heeft de TVP dit jaar extra kosten door de organisatie van het Junior-evenement, die de omroep op zich genomen heeft.

Voorzitter Poolse omroep: ‘Liever geen open competitie’

Een laatste motivatie voor de interne selectie zijn de povere prestaties van het land op het Songfestival de afgelopen jaren. Vorig jaar sneuvelde Polen in de halve finale. Gromee en Lukas Meijer (foto) kregen onvoldoende punten voor hun lied Light Me Up.

play

Advertentie