Portugal

PORTUGAL

Portugal kiest Songfestivalinzending op 6 maart

Nieuws van Portugese omroep RTP: er zijn twintig componisten geselecteerd die voor potentiële Songfestivalinzendingen mogen zorgen. De vertolkers nemen het tegen elkaar op in voorronde Festival da Canção. Dat festival krijgt halve finales op 20 en 27 februari. De finale volgt op 6 maart 2021.

Dit jaar had Elisa Festival da Canção gewonnen, maar zij krijgt geen nieuwe kans. RTP blijft vasthouden aan de eigen selectiemethode: de omroept selecteert in de eerste plaats componisten. In dit geval zijn dat er twintig. Zij zorgen voor een lied én een vertolker, al mag de componist in kwestie het nummer ook zelf brengen. Miguel Marôco en Pedro Gonçalves werden gekozen uit een open inschrijving van maar liefst 693 aanmeldingen. Alle andere componisten werden door RTP zelf uitgenodigd voor de voorronde.

De liedjes die meedingen naar de overwinning, zijn vrijgegeven. Beluister ze allemaal op het officiële YouTubekanaal van FdC.

play

Dit zijn de componisten voor 2021:

Anne Victorino d’Almeida
Carolina Deslandes
Da Chick
Fábia Maia
Filipe Melo
Helder Moutinho
IAN
Irma
Joana Alegre
João Vieira
Karetus
Miguel Marôco
Neev
Pedro da Linha
Pedro Gonçalves
Stereossauro
Tainá
Tatanka
Virgul
Viviane

Per halve finale nemen tien artiesten deel waarvan er tekens vijf doorstoten naar de finale van 6 maart. Daarover beslissen een vakjury en het publiek. Maar in de finale gelden er andere regels: terwijl de televoting blijft, komt er geen vakjury, maar zeven regionale jury’s.

Advertentie