Rusland

RUSLAND

Little Big naar Songfestival voor Rusland

De Russische openbare omroep C1R heeft vanavond in hun nieuwsuitzending op tv bekendgemaakt dat Little Big het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Little Big is een punkpop-raveband uit Sint-Petersburg. Het lied wordt snel bekendgemaakt. De groep zal deelnemen aan de eerste halve finale, waarin ook België ingedeeld werd.

Little Big bestaat uit de leden Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov en Sergey Makarov. De groep debuteerde in 2013 en trad voor het eerst op in het voorprogramma van Die Antwoord, de bekende Zuid-Afrikaanse hiphopformatie.

‘We willen mensen laten zien dat ze baas zijn over hun eigen leven,’ zei frontman Ilya ooit in een interview met Noisey, een Amerikaanse tv-reeksdocumentaire, over het doel van de groep. ‘Landen en regeringen zijn niet zo belangrijk zoals ze denken, een persoon kan omgaan met wat hij of zij wil.’

In 2019 wilde de groep ook naar het Songfestival, ze hadden al een lied klaar, maar toen werd gekozen voor Sergey Lazarev.

De groep werd wereldwijd bekend in 2018 met hun Skibidi en het bijhorende dansje. Ondertussen trad Little Big al op in Rusland, Europa en Noord-Amerika. De groep noemt zichzelf een satirische kunstsamenwerking, die steunt op muziek, visuals en de show. Ze bracht tot hiertoe vier albums en drie EP’s uit.

play

Advertentie