Rusland

RUSLAND

‘Uno’ is Russische lied van Little Big voor Songfestival 2020

Dat punkpop-raveband Little Big Rusland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, weten we ondertussen al een aantal dagen. Nu is ook het lied vrijgegeven waarmee ze dat zal doen.

De groep uit het Russische Sint-Petersburg neemt deel aan de eerste halve finale, waarin ook België ingedeeld werd. De satirische kunstsamenwerking, zoals de groep zichzelf noemt, speelde al in het voorprogramma van de Zuid-Afrikaanse groep Die Antwoord en brak wereldwijd door met het lied Skibidi. In 2019 wilde de groep ook naar het Songfestival, ze had al een lied klaar, maar toen werd gekozen voor Sergey Lazarev. Nu mag ze dus wel een poging doen, met het lied Uno.

Voor de fans is het geen verrassing dat het Uno is. Eerder was al een fragment gedeeld door de groep en zoals dat dikwijls gaat bij het Songfestival, lekte niet veel later het volledige lied. Rusland is de allerlaatste van alle deelnemers om het lied vrij te geven. Officieel werd het lied afgelopen maandag bij EBU aangemeld tijdens de bijeenkomst van de delegatiehoofden, nu is het ook voor het publiek bekend.

Beluister de Russische inzending hieronder:

play

Advertentie