Zweden

ZWEDEN

België stemt mee in finale ‘Melodifestivalen 2023’

Vanavond gaat de finale van Zweedse voorronde Melodifestivalen door. Tijdens die grote liveshow stemt een internationale jury mee. Die bestaat uit enkele Europese landen, waaronder België.

Vijf Belgische juryleden stemmen mee in de finale van de Zweedse Songfestivalvoorronde. Het gaat om tv-producer en Belgisch delegatiehoofd Birgit Simal (foto), Eén-muziekcoördinator Els Germonpré, zanger en tv-maker Cliff Vrancken, digital strategist bij Eén Louise Smet en voormalig video producer voor Eurovision.tv Jan Demulder.

Helft van de punten

België heeft samen met de andere landen de helft van de punten in handen. De andere meestemmende landen zijn Australië, Kroatië, Letland, Malta, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. De andere 50 procent komt van de Zweden zelf. Dat zal gebeuren via televoting en punten (via leeftijdscategorie) in de app.

In ons overzichtsartikel kom je te weten wie alle kandidaten van Melodifestivalen 2023 zijn. Vooral Loreen, met Euphoria de winnares van het Songfestival 2012, springt in het oog. De show is omstreeks 20.00 uur te volgen via een livestream van Zweedse omroep SVT.

Finale ‘Melodifestivalen 2023’: wie klopt Loreen?

Advertentie