Slovenië

SLOVENIESTOCKHOLM 2016

Nuša Derenda is een van de Sloveense finalisten

De Sloveense omroep RTVSLO heeft op een persconferentie de namen vrijgegeven van de tien kandidaten die het volgende maand tegen elkaar zullen opnemen in Evrovizijska Melodija 2016, ofwel EMA 2016.

De bekendste naam op de lijst is die van Nuša Derenda. Zij nam in 2001 deel aan het songfestival in Kopenhagen en werd zevende met het lied Energy. En er is nog een ex-deelneemster bij: zangeres Regina strandde in 1996 op een 21e plek in het klassement met Dan najlepših sanj.

De tien gelukkige namen op alfabetische volgorde. Update: de titels van de songs werden vrijgegeven door Eurovision.tv.

#ArtiestNummerQ
1Anja BašWhat If
2Žan SerčičSummer Story
3Anja KotarToo Cool
4San Di EGOBrez tebe
5D BaseSpet Živ
6ReginaAlive In Every Way
7ManuEllaBlue and RedQ
8RaivenČrno BelQ
9Nuša DerendaTip Top
10Sebastijan LukovnjakTales of Tomorrow

EMA 2016 vindt volgende maand plaats, op zaterdag 27 februari om precies te zijn. De tien finalisten zingen hun liedje, waaruit een driekoppige vakjury de top-2 selecteert. De Sloveense kijker mag daaruit zijn favoriet kiezen, die naar Zweden mag afreizen. De winnaar(s) zullen moeten proberen de veertiende plek van het duo Maraaya van vorig jaar te verbeteren.

Update: op YouTube zijn fragmenten van de tien nummers opgedoken:

play

27 februari belooft een drukke avond te worden, want ook Noorwegen, Moldavië, Finland, Hongarije en Litouwen kiezen die avond hun vertegenwoordiger(s) voor Stockholm.

Advertentie