Slovenië

SLOVENIEMALMO 2024

Slovenië selecteert Raiven als inzending voor Songfestival 2024

Dinsdagmiddag maakte de Sloveense omroep RTVSLO bekend welke artiest het land zal vertegenwoordigen op het aankomende Songfestival. De eer is aan zangeres Raiven. Haar lied heet Veronika en wordt uitgebracht op 20 januari.

Een koerswijziging dus voor Slovenië, gezien er in eerste instantie bekend werd gemaakt dat de inzending via een nationale voorronde zou worden gekozen. Begin deze maand werd hierna aangekondigd dat de omroep tóch intern een deelnemer zou selecteren.

Veelzijdige artiest

Raiven wordt door de officiële website van het Eurovisiesongfestival omschreven als een ‘muzikale alchemist’. Als zangeres combineert ze pop en opera. Daarnaast laat ze muzikale én artistieke veelzijdigheid zien, gezien ze ook prima uit de voeten kan als songwriter, harpiste en mezzosopraan.

Haar debuutalbum werd uitgebracht in 2014, maar door haar wens om deel te nemen aan het Songfestival, brak de zangeres pas echt door. Zo nam ze al drie keer deel aan de preselectie in Slovenië. In 2016 en 2019 werd ze tweede, in 2017 behaalde ze de derde plek.

Het nummer

Het nummer welke ze in mei ten gehore zal brengen heeft de naam Veronika meegekregen. Het verwijst naar een in Slovenië bekend verhaal over Veronika Deseniška en haar vermeende hekserij. In haar lied, welke door haar zelf als ‘de symfonie van de sirenes’ wordt omschreven, zoekt de artieste naar de verhalen van iconische vrouwen uit verschillende historische tijdperken.

‘Mijn moeder wist al dat ik ooit op het Songfestivalpodium zou staan’

De zangeres zelf heeft al gereageerd, op de website van het Eurovisiesongfestival is te lezen: ‘Het vertegenwoordigen van Slovenië op het Eurovisiesongfestival is een opstapje dat ik voor ogen heb voor de voortgang van mijn carrière. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik naar het Songfestival ging, zei ze dat ze wist dat ik ooit op dat podium zou staan. Ze wist het al vanaf de eerste keer dat we samen naar dit muziekspektakel keken, ik was vijf jaar oud.’

RTVSLO gaf alvast een teaser van het lied vrij.

We moeten dus nog even wachten op het volledige nummer welke ze in mei gaat zingen, maar we kunnen wel alvast terugblikken naar een van de deelnames aan de Sloveense preselecties:


	   	

Advertentie