Lissabon 2018

LISSABON 2018

RTP: ’43 landen doen mee aan songfestival 2018′

Volgens de Portugese omroep RTP, die volgend jaar het songfestival organiseert, nemen er 43 landen deel aan de editie van volgend jaar. Dat meldt ESC Portugal.

Daniel Deusdado, programmadirecteur bij de RTP, deelde op zijn omroep het deelnemersaantal mee. Ook in 2008 en 2011 namen er al 43 landen deel. Volgens Deusdado wordt dat record volgend jaar dus geëvenaard. Op het songfestival in Kiev zouden er ook 43 landen present getekend hebben, ware het niet dat de Russen zich op het laatste nippertje terugtrokken na een heel debacle rond hun intern aangeduide zangeres.

Er werden geen namen van landen meegegeven om tot het aantal van 43 te komen, en de Russische omroep heeft nog geen officieel nieuws vrijgegeven over een terugkeer naar het songfestival. Bosnië & Herzegovina, dat zich dit jaar al terugtrok, zal in elk geval niet weer van de partij zijn, zo weten we al met zekerheid. Of Rusland al dan niet weer van de partij zal zijn, blijft dus nog even koffiedik kijken. De EBU heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Budgetvriendelijk

Op de Portugese televisie meldde Deusdado ook dat ernaar wordt gestreefd het ESF volgend jaar ‘zo goedkoop mogelijk’ te organiseren, en er ‘het goedkoopste songfestival ooit van te maken’. Er wordt ook zeer intensief met sponsors van buiten de omroep samengewerkt, met de bedoeling om de andere programmering van de RTP niet (te veel) in het gedrang te brengen. De editie van Kiev kostte alvast een slordige 23 miljoen euro.

Tot slot werd ook alvast een tip van de sluier opgelicht wat betreft de zogenaamde postkaartfilmpjes die we vlak voor de optredens zien tijdens de liveshows. Die zullen toeristisch geïnspireerd zijn en vooral gastland Portugal aanprijzen. Alle deelnemers zullen al voor het songfestival uitgenodigd worden in Portugal om op verschillende plekken in het hele land de filmpjes op te nemen.

Advertentie