Lissabon 2018

LISSABON 2018EX-DEELNEMERS

Salvador Sobral treedt op tijdens Songfestival 2018

Salvador Sobral, de winnaar van het Songfestival 2017 met Amar pelos dois, zal een verschijning maken tijdens de komende editie van 2018 in Lissabon.

Het was lang koffiedik kijken of Sobral zijn gezicht zou laten zien tijdens de liveshows van het 63e Songfestival. Niet alleen door zijn kwakkelende gezondheidstoestand, die inmiddels gestabiliseerd lijkt, maar ook na zijn omstreden speech van vorig jaar waarin hij de ‘fastfoodmuziek’ op het Songfestival veroordeelde, en waarna het zelfs leek alsof hij zowaar spijt had van zijn overwinning.

Gisteren werd bekendgemaakt op de officiële Songfestivalwebsite dat Salvador Sobral in elk geval ertoe bereid werd gevonden een acte de présence te maken. Het is nog niet bekend of hij een van de halve finales en/of in de finale zal aantreden, maar wel weten we dat hij zowel zijn winnende song van vorig jaar als nieuw werk ten gehore zal brengen.

Mijlpaal

Wel weten we zeker dat Ana Moura en Mariza, twee bekende Portugese fadozangeressen, voor het eerst in hun carrières samen zullen optreden en zo de finale van zaterdag 12 mei zullen openen. Volgens Eurovision.tv is dat een ware ‘mijlpaal in de Portugese muziekgeschiedenis’. Na de inmiddels vertrouwde vlaggenparade waarbij de 26 finalisten verwelkomd worden, komt de Portugese dj Branko nog even voorbij, die een ‘elektronische muziekreis rond de wereld’ zal creëren.

Andere pauze-acts voor de drie uitzendingen van het ESF 2018 werden nog niet vrijgegeven.

Advertentie