Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Koning Charles III onthult Songfestivalpodium in Liverpool

De laatste rechte lijn richting het 67e Eurovisiesongfestival is ingezet. Volgende week gaan in Liverpool de repetities van start en dat betekent dat de M&S Bank Arena helemaal klaar is om het evenement te hosten. Niemand minder dan koning Charles III krijgt de eer om het podium officieel te onthullen.

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla brengen aanstaande woensdag een officieel bezoek aan Liverpool. Het koningspaar zal presentatrices Hannah Waddingham en Julia Sanina ontmoeten. Daarnaast krijgt ook Mae Muller, die dit jaar het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt, de kans om handjes te schudden met de vorst en zijn echtgenote. Charles en Camilla krijgen vervolgens een uitgebreide rondleiding in de arena, waarna het Britse staatshoofd officieel het podium mag voorstellen. In een eerder gepubliceerd artikel kon je al een glimp opvangen van hoe de staging in Liverpool er zal uitzien.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ESCToday (@esctoday)

Drukke agenda

Het beloven alvast drukke weken te worden voor het nieuwe staatshoofd. Vlak voor de Songfestivalgekte in alle hevigheid losbarst vindt op zaterdag 6 mei nog de officiële kroning plaats van Charles. De koning is al sinds 8 september 2022 – na het overlijden van Koningin Elizabeth II – het nieuwe staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk. De kroning is dan ook eerder een formele bevestiging van zijn koningschap.

Advertentie