Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Dit is startvolgorde finale Songfestival 2024: Joost Klein als 5e aan bod

De organisatie van het Songfestival 2024 heeft de startvolgorde vrijgegeven voor de 68e finale van de internationale liedjeswedstrijd. Die wordt al sinds 2013 bepaald door de producenten eerder dan door een willekeurige loting.

Dit jaar kregen de kandidaten uit de gekwalificeerde landen drie opties om hun positie in de finale te loten: eerste helft, tweede helft en de zogenaamde Producer’s Choice, waarbij de productie toch volledig zelf mag bepalen waar het betreffende land wordt opgenomen in het showprogramma.

Op basis van die loting, en met de verschillende stagings van de landen in het achterhoofd waarbij sommige landen meer tijd nodig hebben om het podium klaar te krijgen, werd onderstaande officiële startvolgorde samengesteld.

De positie van het gastland wordt nog steeds wel door het lot bepaald. Eerder was dus al geweten dat Marcus & Martinus de finale op gang zouden trappen. De eer om dit jaar als hekkensluiter te dienen gaat zaterdagavond naar Kaleen uit Oostenrijk.

Favorieten als Zwitserland, Kroatië en Frankrijk zitten allen achteraan de show, terwijl Joost Klein (foto) relatief vroeg al Europapa mag brengen. Hij doet dat na Tali uit Luxemburg en vlak voor Eden Golan uit Israël.

Advertentie