Rewind

REWIND

Songfestival.be Rewind: 1962

In de reeks Songfestival.be Rewind reizen we kriskras doorheen 64 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Lees en leer bij over alle afgelopen edities, stem op jouw favorieten en bepaal mee wie volgens Songfestival.be had moeten winnen! Vandaag: 1962.

Het Songfestival in Luxemburg

Het zevende Songfestival werd gehouden in de Luxemburgse hoofdstad Luxemburg. Het was een festival dat gekenmerkt werd door verschillende technische moeilijkheden. Ook opvallend was het grote aantal landen op de laatste plek. België, Nederland, Oostenrijk en Spanje wisten namelijk geen enkel punt te verzamelen. Lees hier alles over deze Songfestivaleditie.

België en Nederland. 

België werd vertegenwoordigd door zanger Fud Leclerc. Het was zijn vierde – en tevens laatste – keer op het Songfestivalpodium. Met het lied Ton nom werd het land laatste. Lees hier meer over de Belgische (pre)selectie van dit jaar. 

Nederland werd vertegenwoordigd door de groep De Spelbrekers.  Met het lied Katinka deed Nederland het niet beter dan de Belgen. Zij werden namelijk ook laatste. Lees hier meer over de Nederlandse (pre)selectie van dit jaar.

Advertentie