Rewind

REWIND

Songfestival.be Rewind: 2007

In de reeks Songfestival.be Rewind reizen we kriskras doorheen 64 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Lees en leer bij over alle afgelopen edities, stem op jouw favorieten en bepaal mee wie volgens Songfestival.be had moeten winnen! Vandaag: 2007.

Het Songfestival in Helsinki

Het 52ste Songfestival werd gehouden in het Finse Helsinki, na de overwinning van Lordi een jaar eerder. Een recordaantal landen nam deel, maar liefst 42. De EBU besliste hiervoor het eigen ingestelde maximum van 40 landen op te heffen, zodat iedereen die zich aangemeld had, deel kon nemen.

In 2007 werd voor de eerste keer geloot voor de halve finale en de finale. Vijf wild-card landen uit de halve finale en drie uit de finale mochten hun eigen startpositie kiezen. De winnaar van deze editie mocht op promotietour gaan door een aantal landen in Europa: Denemarken, Duitsland, Griekenland, Nederland, Spanje en Zweden.

Je leest hier alles over de halve finale en hier over de finale.

België en Nederland

België werd vertegenwoordigd door The KMG’s met Love Power. Ons land werd in de halve finale al uitgeschakeld met een 26ste plaats op 28 deelnemers. De groep was intern geselecteerd door RTBF om deel te nemen.

Nederland werd vertegenwoordigd door zangeres Edsilia Rombley met On Top of the World. In 1998 werd ze nog 4e met Hemel en Aarde, nu werd ze net als België in de halve finale uitgeschakeld, met een 21ste plaats. Edsilia Rombley zagen we dit jaar nog als presentatrice van Eurovision: Europe Shine a Light en volgend jaar komt ze terug als presentatrice van het Songfestival, naast Chantal Janzen en Jan Smit.

Stem mee!

Welk land had volgens jou dit Songfestival moeten winnen? Stem in onze stemming en bepaal mee de uitslag! De punten van de lezers van Songfestival.be tellen voor vijftig procent van het totaal mee, samen met de échte punten. Stoten we de winnaar van de troon? Jij beslist! Stemmen doe je via deze link tot en met vrijdag 5 juni 21.00 uur.

play

Advertentie