Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen presenteren Songfestival 2020

December is blijkbaar een informatieve maand voor Songfestivalfans. Naast de bekendmaking van het officiële logo en het podium zijn nu ook de namen bekendgemaakt van de presentatoren. Dit onthulling kwam er in de namiddagshow Tijd voor MAX, nadat RTL het nieuws plots had gelekt.

De vraag die nog niet beantwoord werd door de organisatie in Hilversum, heeft nu toch een antwoord. Drie presentatoren zullen de shows op 12,14 en 16 mei 2020 in goede banen moeten leiden. Twee vrouwen en een man zijn het geworden. Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen zijn de gelukkigen. Later kwamen de twee dames aan het woord in De Wereld Draait Door. Jan Smit was er, omwille van ziekte, enkel telefonisch bij. In een interview met NOS vertellen de dames nog hoe blij ze zijn en wat een eer ze het vinden. Bekijk die twee fragmenten hieronder.

Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit presenteren volgend jaar mei het Eurovisie…

Geplaatst door DWDD op Woensdag 4 december 2019

Chantal Janzen en Edsilia Rombley zijn samen met Jan Smit het presentatie-trio van het songfestival volgend jaar. Om op…

Geplaatst door NOS op Woensdag 4 december 2019

Chantal Janzen

Chantal werd dit jaar nog voor de vijfde keer verkozen tot beste tv-presentatrice op het Gouden Televizier Gala, en werd door velen getipt als mogelijke kandidaat voor de presentatie. Ze presenteert The Voice of Holland en Holland’s Got Talent. Hoewel Chantal een vaste waarde is bij de commerciële zender RTL, mag ze nu toch dit internationale festival presenteren.

GOOD EVENING EUROPE!Finally I can share the wonderful news that I will have the major honor to host the EUROVISION…

Geplaatst door Chantal Janzen Official op Woensdag 4 december 2019

Edsilia Rombley

Edsilia kennen we allemaal van haar twee deelnames aan het Songfestival. Waar ze in 1998 nog knap vierde werd, haalde ze in 2007 de finale niet. Ze presenteerde het allereerste seizoen van Beste Zangers en zal op 15 december ook Het Grote Songfestivalfeest presenteren net als Eurovision in Concert aankomende april.

Jan Smit

Cornald Maas zal dit jaar een nieuwe collega-commentator moeten zoeken. Want zijn vaste maatje Jan zal dit jaar zelf op het podium staan in Rotterdam. Hij stak zijn interesse niet onder stoelen of banken maar krijgt nu ook echt de kans. Door zijn zang- en presentatiecarrière is hij buiten Nederland en België gekend in Europese landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Als we bepaalde media in Nederland mogen geloven, dan was er veel commotie over zijn presentatieklus.

Woordje uitleg van de organisatie

Over de presentatie heeft Sietse Bakker, uitvoerend producent, het volgende te zeggen:

Chantal is een van de beste presentatoren in Nederland en met een thema als Open Up hebben we ook gekozen om verder te kijken dan het talent binnen de publieke omroep. Edsilia is heel populair bij de fans van het festival, ze gaf de punten twee keer, nam twee keer deel dus de keuze lag voor de hand. Aan Jan Smit hebben de voorbije jaren een prachtige ambassadeur gehad voor het Songfestival en hij kan dit echt in goede banen leiden en het hoofd koel houden tijdens een grote liveshow.

Advertentie