Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Beslissing is gemaakt: publiek mag aanwezig zijn in Ahoy

De Nederlandse regering maakte bekend dat de beslissing is genomen om publiek toe te laten tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam, dat volgende maand zal plaatsvinden. Het besluit werd eerder vandaag genomen.

Ondanks dat de organisatoren eerder deze maand al bevestigden dat er publiek aanwezig zal zijn in Ahoy, was er de laatste dagen onzekerheid of publiek wel toegestaan zal worden door het stijgende aantal COVID-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen.

3500 toeschouwers aanwezig

Politiek verslaggever van het RTL Nieuws, Floor Bremer, meldde via Twitter dat de Nederlandse regering toestemming heeft gegeven om de Fieldlab test tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 door te laten gaan.

AD.nl meldde later dat 3500 toeschouwers aanwezig zullen mogen zijn, zoals dat begin deze maand al werd bevestigd. Publiek zal de mogelijkheid krijgen om de juryshows, liveshows en de familieshows bij te wonen. Zoals ook eerder al werd gemeld, zal iedereen negatief moeten testen om toegang te krijgen tot de festivallocatie. De maatregelen met betrekking tot de 1,5 meter afstand zullen niet gelden eenmaal binnen in Ahoy.

Wethouder van de gemeente Rotterdam, Said Kasmi liet weten;

Uiteindelijk zorgt het publiek voor de echte Songfestival sfeer in Ahoy. Natuurlijk zullen we de ontwikkelingen blijven monitoren. Veiligheid voor de artiesten, delegaties, de pers en het publiek is prioriteit ten alle tijden en er wordt via een strikt coronavirus protocol gewerkt.

Advertentie