Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 INFO

Dit zijn de plannen van VRT voor Songfestival 2021

In een persbericht liet de VRT een licht schijnen over zijn Songfestivalplannen over de verschillende merken en dragers heen. Hieronder een overzicht van de geplande evenementen en uitzendingen.

Op vlaggenschip Eén worden op 18, 20 en 22 mei de twee halve finales en de finale live uitgezonden met commentaar van Peter Van de Veire. In 2019 werd de tweede halve finale verkast naar het Ketnetkanaal, maar dat is dit jaar dus niet het geval. Voor de halve finales wordt speciale programmering voorzien om het gat tussen Thuis en de start van de liveshows om 21.00 uur te vullen. Op dinsdag 18 mei gaat het om de documentaire De weg naar Rotterdam, waarin het parcours van Hooverphonic belicht wordt. Op donderdag 20 mei wordt in Rotterdam Ahoy! gekeken naar hoe ‘enkele bekende Eurovisiesongfestivalfans, samen met hun vrienden of huisgenoten, de eerste halve finale vanuit hun eigen gezellige cocon beleefden.’

Eén zendt op zaterdag 15 mei vanaf 21.20 uur ook de Netflixfilm Eurovision Song Contest: the story of Fire Saga uit, en op woensdag 19 mei is winnares Sandra Kim de centrale gaste in het programma Buurman, wat doet u nu? van en met Cath Luyten.

Radio

Op MNM wordt De Grote Peter van de Veire Ochtendshow in de Songfestivalweek omgetoverd tot Radio Rotterdam. Daar wordt een geheel alternatieve muzikale wedstrijd gehouden met het EurovisieSprongfestival: terwijl er een bekend Eurovisie-nummer weerklinkt, neemt de gast plaats op een trampoline in de radiostudio. Wanneer het nummer stopt, moet hij of zij al springend verder zingen. Ex-kandidaten als Sennek, Hadise, Iris en Sandra Kim komen langs om te zingen.

Bij Radio 2 staat het programma De Madammen tussen 17 en 21 mei steeds deels in het teken van de wedstrijd. Op 21 en 22 mei worden top 50 en top 40-lijstjes van favoriete Songfestivalnummers uitgezonden. Anja Daems en Showbizz Bart praten op zaterdag 22 mei de finale aan elkaar voor Radio 2 en mogen de volgende dag tussen 12.00 en 16.00 uur uitgebreid terugblikken, ‘met winnaar en verliezers, fans en volgers, en iedereen die het heeft beleefd terug op de voorbije editie van het Songfestival’. Ook het Guy de Pré-programma De Pré Historie staat op 23 mei in het teken van het Songfestival.

Online

Veel details zijn er nog niet, maar de EBU houdt een nieuwe zoektocht naar het favoriete Songfestivalnummer van alle fans. Tussen 10 en 14 mei kunnen alle Belgen op dit platform stemmen, en de uitslag volgt op 15 mei. Radio 2 gaat online op zoek naar de grootste Eurovisiesongfestivalkenner van het land. Ex-commentator en gepensioneerd VRT-journalist André Vermeulen heeft een online reeks gemaakt over ‘de meest markante preselecties en Belgische inzendingen uit 65 edities van het Eurovisiesongfestival’.

Ontdek alle verhalen van 65 edities van het Eurovisiesongfestival in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’. Koop het via deze link.

Advertentie